Droge Huid

Een droge en zeer droge huid bevat microscopisch kleine scheurtjes in de bovenste huidlaag. Doordat de huidbarrière is beschadigd, verliest de huid overmatig veel vocht, waardoor deze vaak ruw en strak aanvoelt en snel geïrriteerd raakt. Droge huid wordt gekenmerkt door droogheid en schilfering, de oorzaak daarvan is een relatief tekort aan water en vocht in de hoornlaag (opperhuid), het is een belangrijke oorzaak van jeuk zonder huidafwijkingen.
Als de huid erg droog is, kan het overgaan in asteatotisch eczeem.

Allerlei factoren kunnen bijdragen aan een droge huid:

  • Ouderdom
  • Mensen met erfelijke aandoeningen als ichthyosis vulgaris en atopie hebben sneller last van een droge huid
  • Lage luchtvochtigheid (bijvoorbeeld bij vorst)
  • (Aangeboren) tekort aan huideigen lipiden
  • Overmatig gebruik van zeep en verkeerde cosmetische producten, of langdurige hete douche
  • Slechte nierfunctie (nierdialyse)
  • Eenzijdige of te weinig voeding
  • Gebruik van bepaalde medicijnen (zoals middelen tegen acne)

Wanneer de hoeveelheid huidvetten in de huid verminderd wordt de huid makkelijker doorlaatbaar voor water en is de juiste balans van de vochthuishouding in de huid verdwenen en droogt de huid uit. Hierdoor wordt de huid rood en schilferend. Wanneer de huid regelmatig met zeep wordt gewassen wordt de huid weliswaar schoon, maar ook letterlijk "ontvet": de huidvetten worden weggespoeld.
Het is raadzaam minder vaak of minder heet te douchen. Als je dan uit de douche stapt, is je huid warm. En omdat je beschermlaag is verdwenen, verdampt er heel veel water uit de huid. Na het douchen voelt de huid dan trekkend en jeukend aan. Dit jeukende gevoel komt doordat er zoveel vocht uit de huid verdampt, dat er kleine barstjes in de huid springen. Minder douchen is dus goed voor de huid.
U kunt uitdrogen van de huid voorkomen door de huid regelmatig in te vetten met crèmes of zalven, en bij het douchen een doucheolie te gebruiken.. Het gebruik van lotions of bodymilk helpt kortdurend tegen de jeuk, maar zal op de lange termijn het probleem verergeren doordat een lotion erg veel water bevat en maar weinig vet of olie!

Vital C Lijn: is een Intensive huidverzorgingslijn speciaal ontwikkeld om de droge en zeer droge huid intensief dagelijks te verzorgen. Het kalmeert huidirritatie en voedt de vermoeide, droog uitziende huid. Het hoge gehalte aan anti-oxidanten zorgt voor een ultieme bescherming en voeding.

Bij Droge Huid zijn de volgende behandelingen aan te raden:

Voor prijzen van deze behandelingen klik op onderstaande linken:


Wilt u meer weten over deze behandelingen, neem dan contact met mij op via de Contact Pagina.

sitemap | Website: NextDoorMedia