Couperose en Spider Naevi

Couperose (teleangiëctasieën) is een aandoening waarbij kleine bloedvaatjes onder de huid van de wangen, neus en voorhoofd zeer goed  te zien  zijn. Het is een abnormale toename of uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes in het gelaat. Rode adertjes  in het gezicht beginnen vaak vanaf het dertigste levensjaar zichtbaar te worden. Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend.

Als u couperose hebt, hebt u doorgaans "rode wangen" die lastig te camoufleren zijn. Couperose is een ongevaarlijke, maar hinderlijke huidziekte. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Mensen van Noordwest- Europese afkomst met een licht huidtype lopen kans couperose te krijgen. Ook komt couperose vaker voor bij vrouwen van middelbare leeftijd, tevens kan er sprake zijn van  een erfelijke aanleg, hetgeen te maken heeft met de sterkte of zwakte van de vaatwand.

Als de couperose in een verder stadium is ontwikkeld zijn de kleine bloedvaatjes altijd te zien. Dit komt doordat de wanden van de bloed geleidelijk aan verslapt zijn zodat ze niet meer normaal kunnen vernauwen. Meestal komen ze dan voor in kleine trossen die een rode of paarse kleur hebben.

Helaas bestaat er geen wondercrème voor couperose, en de vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Met een mesoporatie behandeling of een Image Scincare vitamine C behandeling worden de vaatjes minder zichtbaar. Een goede reiniging van de huid is altijd belangrijk, maar de couperose wordt er zeker niet minder van.

Sinds een paar jaar kan couperose met een IPL (Intense Pulsed Light ) of laser behandeld worden. Met de IPL flits licht is het mogelijk om couperose definitief te verwijderen.

Storende verwijde bloedvaatjes op de bovenbenen (spider naevi ofwel "spinnetjes") kunnen ook met de IPL  behandeld worden.

Om te voorkomen dat couperose verergert of terugkomt, is het verstandig het volgende te vermijden: zonnebrand, extreme warmte of kou, druk op de huid, roken en herhaalde irritatie van de huid door het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten.

Bij Couperose zijn de volgende behandelingen aan te raden:

 Voor prijzen van deze behandelingen klik op onderstaande linken.

 

Bij deze aandoening is het gebruik van Vital C producten van IMAGE Skincare zeer aan te raden.

Wilt u meer weten over deze behandelingen, neem dan contact met mij op via de Contact Pagina.

 

sitemap | Website: NextDoorMedia