Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Het komt meestal voor bij volwassenen vanaf ongeveer 30 jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van, bij mannen komt het minder vaak voor. De 4 belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette vaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels).

Hoewel de verschijnselen van rosacea zeer vervelend en cosmetisch erg storend kunnen zijn, is rosacea geen ernstige ziekte.

Rosacea is een hardnekkige aandoening die goed te behandelen is, echter de afwijking heeft steeds weer de neiging om de kop op te steken. Bij gemiddelde klachten wordt IPL of Laser gebruikt als behandelingsoptie. Bij ernstige klachten worden medicijnen genoemd die de individuele oorzaken van het blozen (flushing) tegengaan. Onder andere NSAIDs, alpha-agonisten, betablockers, en hormoontherapie in geval van menopauze.

Voor mensen met Rosacea is het van groot belang milde producten te gebruiken. Vermijd in ieder geval producten met parfum en alcohol. Zoek naar producten met vitamine C (ascorbic acid), Gezien de overgevoeligheid van de huid bij mensen met rosacea, zijn producten met glycolzuur (agresieve cosmetica) of vitamine A zuur minder goed, deze kunnen de rosacea verergeren. Medicijnen zoals  bloedvatverwijdende medicijnen hebben hetzelfde effect als alcohol, bij lage temperatuur in de winter is het vaak erger dan in de zomer, waarschijnlijk komt dit door de grote temperatuurwisseling van warmte naar koude. Bescherm je huid ook goed tegen zonlicht !

GRADATIES ROSACEA

Rosacea is onder te verdelen in 4 types

TYPE 1 : roodheid en rode bloedvaatjes kunnen zichtbaar zijn
TYPE 2 : roodheid met bultjes en puistjes (wordt vaak verward met acne)
TYPE 3 : verdikking van de huid vooral rondom de neus (vooral voorkomend bij mannen)
TYPE 4 : oogklachten zoals bloed doorlopen, droogheid, jeuk, branden, prikken, wazig zien 

Bij Rosacea zijn de volgende behandelingen aan te raden:

Voor prijzen van deze behandelingen klik op onderstaande linken.


Bij deze aandoening is het gebruik van Vital C producten van IMAGE Skincare zeer aan te raden.

Wilt u meer weten over deze behandelingen, neem dan contact met mij op via de Contact Pagina.

 

sitemap | Website: NextDoorMedia