Acné

Acné is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen, die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. Acné vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg waardoor mee-eters (zwarte comédonen) ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na infectie met Staphylococcus aureus etterige puistjes worden.

Jongens en meisjes kunnen rond hun veertiende last van puistjes krijgen, hormonen en erfelijke aanleg spelen een rol. Puistjes zijn meestal het ergst tussen het zestiende en negentiende jaar, daarna  is het meestal over. Maar dat geldt niet voor iedereen, sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van "jeugdpuistjes" hebben. Mensen die erg aan acne hebben geleden dragen daar overigens wel vaak levenslang de littekens van mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.

Ook voeding speelt een belangrijke rol bij acne problemen.

Vooral koemelk verergert acné, koemelk bevat veel hormonen en de jodium in melk stimuleert ook de poriën. Het maakt niet uit of de koemelk mager of vol is, bij acné is het beter koemelk volledig weg te laten.

Dat geldt ook voor kaas (magere kwark kan wel, maar het is beter koemelk helemaal te vermijden) en ijs van koemelk. Suiker en alcohol dienen ook vermeden te worden, deze vernietigen en verzwakken de nierfunctie. Geraffineerde produkten ( koolhydraten) zoals: witmeel,  macaroni, spaghetti, witbrood, croissants, verhogen de insulinewaardes, wat kan leiden tot verstopping van de huidporiën en extra vetophoping.

Een biologisch en vegetarisch dieet heeft een goede invloed op acné.

Bij Acne zijn de volgende behandelingen aan te raden:

Voor prijzen van deze behandelingen klik op onderstaande linken.

Bij deze aandoening is het gebruik van Clear Cell producten van IMAGE Skincare zeer aan te raden.

Wilt u meer weten over deze behandelingen, neem dan contact met mij op via de Contact Pagina.

 

sitemap | Website: NextDoorMedia